Pui calabrese

de Rocsi in Pui, 29 Iun 2020 | 5583 vizualizari

 

Cum am vazut aceasta reteta distribuita pe pagina Betei, am vizionat-o, mi-am dat seama ca o sa ne placa si am pregatit-o si eu! Se face rapid, deci se poate prepara si in sezonul cald si poate fi servit acest fel simplu, cu un piure sau o salata. Sa o incercati si voi si o sa va convingeti cat de buna poate fi!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui si jumatate dezosat
  • 300 gr rosii cherry (eu am folosit congelate)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 250 gr mozzarella
  • 4-5 crengute patrunjel verde (sau busuioc verde)
  • 1 lingura cu varf parmezan ras
  • 100-150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui calabrese:

Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti bucatile de pui. Le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit. Adaugati usturoriul curatat si pisat, apoi rosiile cherry (daca folositi rosii cherry proaspete, atunci le taiati pe jumatate). Le mai sotati 2-3 minute, apoi turnati 100 ml de vin alb (150 daca folositi rosii prospete) si amestecati. Puneti parmezanul ras, mai lasati 3-4 minute pe foc, sa se mai evapore din lichid. La final presarati patrunjel verde, tocat marunt( sau busuioc).

Asezati bucatile de pui cu tot cu rosii si lichid intr-un vas de ceramica.

Mozzarella o taiati felii, o asezati peste pui.

Introduceti vasul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 20-25 de minute.

Mozzarella trebuie sa se topeasca, iar deasupra sa se faca o crusta aurie.

Cand este gata, il scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 minute, apoi este gata de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui calabrese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

02.07.2020, 16:31

Gustos!

Gherca Daniela 1

02.07.2020, 16:49

super!

Rocsi 1

02.07.2020, 19:28

Multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui ca la mama acasa